Obținerea unei vize pentru Statele Unite ale Americii este un proces complex și implicații multiple. Pe lângă documentele și interviurile necesare, o altă preocupare importantă pentru cei care aplică pentru vize SUA este asistența medicală. Este crucial să înțelegem ce servicii medicale sunt disponibile pentru adulți și copii care intenționează să obțină vize SUA și cum să accesați aceste servicii.

Exigente Medicale pentru Vize SUA

Departamentul de Stat al SUA impune anumite cerințe medicale pentru cei care aplică pentru vize de imigrare sau vize de diversitate (loterie vizelor). Aceste cerințe variază în funcție de tipul de viză și de vârsta solicitantului.

În general, examinarea medicală este necesară pentru următoarele categorii de solicitanti:

 1. Vize de imigrare: Solicitanții de vize de imigrare, care doresc să trăiască permanent în SUA, trebuie să efectueze un examen medical. Acesta include o evaluare fizică și teste pentru boli contagioase cum ar fi tuberculoza și sifilisul.
 2. Vize de diversitate (loterie vizelor): Câștigătorii loteriei vizelor (DV lottery) trebuie, de asemenea, să efectueze un examen medical pentru a se califica pentru viză.
 3. Vize pentru copii: Copiii sub 14 ani trebuie să efectueze un examen medical în general dacă însoțesc un părinte care aplică pentru o viză de imigrare sau de diversitate.

Este important de menționat că examenele medicale trebuie efectuate de către medici acreditați de Ambasada SUA sau Consulatul SUA din țara de origine a solicitantului.

Servicii Medicale pentru Adulți

Pentru adulții care aplică pentru vize SUA, examenul medical poate include următoarele:

 1. Evaluare fizică generală: Medicul va efectua o examinare fizică completă pentru a verifica starea generală de sănătate a solicitantului.
 2. Istoric medical: Solicitanții vor fi chestionați cu privire la orice afecțiuni medicale anterioare sau medicamente luate în trecut.
 3. Teste de sânge: Acestea pot include teste pentru HIV, sifilis și alte boli contagioase.
 4. Radiografii toracice: Pentru a verifica prezența tuberculozei.
 5. Vaccinări: Verificarea vaccinărilor obligatorii pentru Statele Unite.
 6. Evaluarea psihiatrică: Uneori, poate fi necesară o evaluare psihiatrică suplimentară, în funcție de circumstanțele individuale ale solicitantului.

Servicii Medicale pentru Copii

Pentru copiii care aplică pentru vize SUA, examenul medical poate include următoarele:

 1. Evaluare fizică generală: O examinare a stării de sănătate generală a copilului.
 2. Istoric medical: Chestionarea părinților cu privire la orice probleme de sănătate anterioare ale copilului.
 3. Teste de sânge: Ca și pentru adulți, pot fi efectuate teste pentru boli contagioase.
 4. Radiografii toracice: Pentru a verifica prezența tuberculozei, în funcție de vârsta copilului.
 5. Vaccinări: Verificarea vaccinărilor obligatorii pentru Statele Unite, adecvate vârstei copilului.

Este important de menționat că, în general, copiii trebuie să fie în bună stare de sănătate pentru a primi viza SUA. Dacă un copil are afecțiuni medicale serioase sau boli contagioase, acesta poate fi respins pentru obținerea vizei.

Cum Accesați Serviciile Medicale pentru Vize SUA

Accesarea serviciilor medicale necesare pentru vizele SUA poate varia în funcție de țara de origine a solicitantului. În general, pasul inițial este de a contacta Ambasada SUA sau Consulatul SUA pentru a obține informații specifice cu privire la medicii acreditați pentru examenele medicale și despre cum se face programarea.

Este important de menționat că costurile examenului medical sunt suportate de solicitant și nu sunt incluse în taxa de solicitare a vizei.

Concluzie

Serviciile medicale pentru vize SUA sunt un aspect esențial al procesului de solicitare a vizei. Asigurați-vă că vă informați cu privire la cerințele medicale specifice pentru viza pe care o aplicați și urmați procedurile indicate de Ambasada SUA sau Consulatul SUA din țara dvs. de origine. Acesta este un pas crucial în procesul de emigrare și trebuie abordat cu atenție și atenție la detalii pentru a vă asigura că toate cerințele medicale sunt îndeplinite corespunzător.